Van der Steuijt (Fortuna A1): ‘Stand doet geen recht aan veldverhouding’
TOP/Quoratio landskampioen na spannende #korfbalfinale
16 april, 2016

Blauw- Wit wint de wedstrijd om de 3e plaats in de Ziggo Dome

Blauw- Wit heeft na een 18 – 23 overwinning op KZ/Hiltex de wedstrijd om de 3e/4e plaats gewonnen. De ploeg uit Amsterdam nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

Blauw-Wit had al vroeg in de wedstrijd een 1-6 voorsprong te pakken.  De voorsprong bleef de gehele eerste helft voor Blauw Wit en beide ploegen gingen met een 10-15 ruststand de kleedkamers in.

Na de rust ging was het beeld niet anders. KZ/Hiltex probeerde het nog wel onder aanvoering van Rick Voorneveld, maar de ploeg uit Koog aan de Zaan was niet opgewassen tegen Blauw-Wit.  Zodoende pakte de ploeg die een ‘thuiswedstrijd’ speelde in de Ziggo Dome de derde plaats.

Onder luid applaus kreeg André Kuipers een publiekswissel. Na onder andere vier zaaltitels en twee wereldtitels beëindigd hij zijn korfbalcarrière als speler. Volgend seizoen gaat hij aan de slag van coach bij promovendus in de Korfbal League DSC uit Eindhoven.

Lees het volledige verslag op de website van NLKorfbal, mediapartner van het KNKV.

Fotografie: Leo van Andel  – Korfbalfoto.nl