Blauw- Wit wint de wedstrijd om de 3e plaats in de Ziggo Dome
#korfbalfinale in de media
19 april, 2016

TOP/Quoratio landskampioen na spannende #korfbalfinale

Na het spektakel van de finale van de A-jeugd en de wedstrijd om de 3e/4e plaats was de Ziggo Dome warmgedraaid! Daarna was het de tijd voor PKC/SWKGroep en TOP/Quoratio uit te maken wie zich landskampioen mocht noemen. In een volgepakte Ziggo Dome met meer dan 12.000 toeschouwers werd iets na 20:00 uur begonnen met de #korfbalfinale.

In de eerste minuten was het TOP/Quoratio die op een 0-2 voorsprong kwam, maar daar had PKC/SWKGroep een goed antwoord op. Na een paar minuten was de stond omgebogen van een 0-2 achterstand naar een 7-2 voorsprong. Deze voorsprong gaf PKC in de eerste helft niet meer uit handen, maar TOP wist iets dichterbij te komen. Beide ploegen gingen de rust in met een 17-13 tussenstand.

Na de rust kwam TOP nog dichterbij via 18-16 wist Nick Pikaar door middel van een echte buzzer beater de stand terug te brengen naar 1 verschil, 18-17. Daarna ging de wedstrijd gelijk. De zenuwen sloegen toe bij beide ploegen. Met nog minder dan 2 minuten op de klok kwam TOP voor het eerst op voorsprong met 22-23 voorsprong. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen! TOP/Quoratio is landskampioen na de overwinning op PKC/SWKGroep. Lees het volledige wedstrijdverslag op de website van NLKorfbal, mediapartner van het KNKV.

Kijk op onze facebookpagina voor een aantal foto’s van deze wedstrijd.

Fotografie: Jacob Heres – Korfbalfoto.nl